Program Latihan Kebakaran dan Pengusiran Bangunan

Alhamdulillah kerana program Latihan Kebakaran dan Pengosongan Bangunan telah selamat diadakan walaupun tarikhnya ditunda sehari disebabkan masalah teknikal. Walau bagaimanapun kita sangat bersyukur kerana perjalanan program ini mengikut perancangan dan tiada sebarang perkara yang tidak diingini berlaku.
Jabatan Bomba dan Penyelamat Petra Jaya telah menghantar dua pasukan untuk program kali ini di mana skuad pemantau yang terdiri daripada 4 orang dan pasukan jentera yang terdiri daripada 11 orang anggota bomba. Sedikit taklimat diberi sebelum loceng dibunyikan. Pasukan pemantau setelah melihat secara terus pergerakan murid dan guru semasa latihan diadakan dan telah memberi teguran-teguran membina kepada pihak sekolah.
Dalam pada itu, pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat juga telah memberi satu slot ceramah yang bertajuk “Tatacara Pengusiran Bangunan”. Ceramah ini memakan masa lebih kurang satu jam. Ceramah meliputi pemantauan yang telah dibuat anggota bomba semasa latihan dijalankan selain teguran-teguran terhadap guru-guru berkaitan tindakan semasa berlakunya kecemasan.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: